Editorial MagnetarUn magnetar és un tipus d’estrella de neutrons que produeix el camp magnètic més gran que es coneix a l’univers. Al seu interior, la gravetat és tal que els electrons i els protons es compacten per formar només neutrons. Té una massa d’unes tres vegades el Sol comprimida en un radi d’uns vint quilòmetres. Es forma per l’explosió d’una supernova, quan l’estrella no és prou massiva per formar un forat negre. Diríem que és l’estadi anterior al forat negre, un cos estrany i rar (se’n coneixen només 23) que erra per l’univers i es cruspeix qualsevol cosa que troba en la seva àrea d’influència. Aquesta estrella de neutrons, a diferència del púlsar, no té descàrregues periòdiques d’energia, sinó que l’acumula i, quan es produeix una variació de mil·límetres en la seva superfície, la deixa anar en una espectacular deflagració de raigs gamma cap a qualsevol punt de l’espai. Si hi hagués un magnetar a prop del sistema solar, no hauríem existit mai.

 

Per la seva qualitat de gravetat extrema, de camp magnètic superlatiu, d’alta densitat i d’extraordinària estranyesa, hem escollit el magnetar per nom del nostre editorial, perquè ens agraden les coses magnètiques, les coses intenses, les coses amb poder d’influència, les coses compactes i denses. 

L’Editorial Magnetar és un editorial en creació. Tenim la intenció de publicar narrativa i poesia en llengua catalana, amb l’estructura següent:

Col·lecció Magnetar – vides magnètiques

Col·lecció Púlsar – novel·les

Col·lecció Nana Blanca – poesia

Per això, si algú de vosaltres té intenció de publicar un llibre, us podeu posar en contacte amb editorialmagnetar@gmail.com

Cart
Your cart is currently empty.